Havregrøt er i disse dager det som varmer opp magen min når resten av meg er kald, det er ekte kjærlighet innenfra, jeg lover dere. Havregrøt har et så ufortjent dårlig rykte. Ja, for det er bare et rykte. For havregrøt er godt for hele deg, med hode og hjerte og kalde hender, du må bare gi den en sjanse. Og når havregryn i guloransje forpakning designet en gang før jeg kom til verden koster sju femti på nærmeste lavprisbutikk så har du ingen unnskyldning.

Jeg lager den på vann. For så crazysunn er jeg. Eller så har jeg bare aldri melk i kjøleskapet og har derfor aldri laget den på melk. Men det skal visst gå ann det også, og kanskje være litt mer aktuelt for de som ikke er hardcore havregrøtspisere. Enda.

Men altså, havregryn og vann/melk, kokt sammen i mikro eller kjele med bittelitt salt (jeg har til og med et lite tips om hvordan du dobler mengden havregrøt på samme mengde havregryn jeg, for de veldig spesielt interesserte). Rosiner, kanel og søtning på toppen! Rosiner og kanel er den enkle versjonen, men du kan alltids være mer avansert. Jeg leser oppskrifter på sjokoladegrøt og banangrøt og kanelbollegrøt og alt mulig; det er så mange oppskrifter at jeg ikke har forsøkt ut en brøkdel enda. Hittil har jeg bare prøvd en annen versjon, nemlig og å ta de bærne jeg liker best med skyr’en min inn i grøten i stedet, og det er så godt at jeg enda ikke har begynt å eksprimentere noe mer.

For det er bare å varme frosne bringebær og jordbær i mikroen, et lite minutt er alt som trengs, blande fire-fem dråper vaniljeessens i grøten, strø over kanel og ha bærene midt oppi. De blir varmet opp av grøten og du kommer til havregrøthimmelen. Mmm! Varm kjærlighet innenfra, jeg tror jeg kunne spist havregrøt gjennom hele dagen jeg.

My current obsession is oatmeal. True love from the inside, I promise. Add frozen berries nuked for a small minute in your oatmeal, put some cinnamon on top and there’s heaven right there.